Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

CoBrA-taal in beeld, poëzie en muziek

De beide CoBrA tentoonstellingen zijn op 20 oktober van start gegaan met een vernissage in de Warandepoort. Ter gelegenheid van die opening hield de NV voorzitter een inspirerende voordracht over de CoBrA(-taal) beweging en zijn korte maar heftig bestaan. CoBrA voordracht vernissage 20 okt (1)

De tentoonstelling over de CoBrA-taal kent  een drietal specifieke bijdragen
1. De NV laat een constructie zien van een “open” dichterskooi zoals die in 1949 in Stedelijk Museum als symbool gold voor de CoBrA-taal beweging. Tekstpanelen aan de kooi opgehangen schilderen een boeiende achtergrond met in het midden de 2 enige REFLEX tijdschriften die destijds zijn verschenen.

2. Op de vereniging is er een kinderhoek voor kinderen van 7-12. Maak je eigen CoBrA tekening bij de Nederlandse Vereniging op één van de volgende dagen: 21, 22, 28, 29 oktober of 4 november telkens tussen 10.00 en 14.00. De mooiste tekening wordt beloond met een CoBrA boekenprijs.

3.Op de Nederlandse Vereniging wordt de “CoBrA in Tervuren” tentoonstelling in de Warandepoort verlengd en aangevuld met een 18-tal latere -CoBrA werken. Schitterende quatre-mains en vele dromen van de verschillende CoBrA schilder-schrijvers.

Er  is ook de mogelijkheid van groepsrondleidingen (minimaal 5 personen): contacteer voorzitter@nederlandse-vereniging.be

Naast het reguliere programma worden op beide plaatsen een aantal interessante lezingen en films getoond over deze beweging. De lezing van Paul Huvenne vindt plaats op 7 november, 20.00u op het gemeentehuis “De plataanzaal” en die van Coen de  Jonge op 12 november 15.00u op de NV.  De films worden getoond op 9 november 20.00 in de Warandepoort (“Ole Rose”) en op 16 november is op de NV (“Opstand tegen de orde” Jan Vrijman ) geprogrammeerd. Houdt het programma in de gaten. Het aantal plaatsen op de NV is beperkt.

Registreer tijdig:

voor de Ole Rose (6 €)  via  https://www.dewarandepoort.be/activiteiten/cobra

voor de NV film leden (5 €) zoals gebruikelijk via de website en voor niet- leden via het volgende e-mail adres :  annelies_smilde@outlook.com;

Een van de bezoekers (Peter Decabooter) op de NV tentoonstelling liet als dank de bijgaande tekening na in het gastenboek.