Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Over ons

Wie zijn wij?

We zijn een gezelligheidsclub voor Nederlandssprekenden, die al meer dan 100 jaar bestaat. Waar de vereniging vroeger vooral zakelijke en andere gemeenschappelijke belangen voor Nederlanders diende, zijn de behoeften van de leden verschoven. De leden zijn nu vooral mensen die lang in het buitenland werken of gewerkt hebben en daarna in België zijn blijven wonen.

De NV historische achtergrond

“ Men spreekt van geboorte als er iets anders aanvangt dan er was, en sterven is ophouden met hetzelfde zijn. En toch, het groot geheel blijft wel bestaan, al schuift er nog zoveel van her naar daar” (Ovidius).

Lees meer

Waar staan we voor?

Sociaal contact staat voorop. Vele clubactiviteiten dienen om het kader te scheppen, waarin ieder onderwerpen en bezigheden vindt die voldoen aan maatschappelijke, culturele en artistieke belangstelling.

Onze doelgroep

Niet alleen Nederlanders vinden hier hun gading. Het programma richt zich op een breder publiek. Wie Nederlands kan spreken is welkom. De vereniging is immers ingebed in het culturele leven van Tervuren en omgeving. Verbondenheid met o.m. de Cultuurraad Tervuren (CRT) maakt deel uit van het beleid. Die verbondenheid willen wij versterken met de komst van nieuwe leden.

Wat hebben wij te bieden?

Heel wat activiteiten nodigen uit tot een ontspannen samenzijn in ons eigen clubgebouw.
 Het programma kent vaste activiteiten aangevuld met nieuwe initiatieven.

  • Happy Hour, lunches en avondmaaltijden
  • Bridgedrives
  • Biljarten en schaken
  • Lezingen en films, leeskring, bibliotheek
  • Excursies en natuurwandelingen, golfen, dansen, een wijnclub en muziek

Ook traditionele accenten komen aan bod zoals:

  • Sinterklaas- en Kerstviering
  • Indonesische Rijsttafel
  • “Nieuwe” haringavond

Wees welkom!

Krijg een introductie voor de Nederlandse Vereniging, ontdek ons programma of breng een bezoek aan ons clubgebouw in Tervuren. U kunt zich als gastdeelnemer inschrijven voor een van onze activiteiten. Hopelijk tot binnenkort!