Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Uit de Bestuurskamer augustus 2023

Sinds de vorige UdB is het op de vereniging druk geweest. De leden hadden dankzij Liliane van der Veen en Kees Veerman een zeer geslaagde haringavond. De Happy Hour was gevarieerd en gecombineerd met de introductie van 2 nieuwe leden. Het klapstuk van de maand was de drukbezochte lezing van Geert van Istendael. De lezing was een onverbloemde maar enigszins onverwachte “wake up call” door als schrijver/grootouder zijn zorg en gewetensvragen met de toehoorders te delen voor de onafwendbare klimaatcalamiteiten die onze kleinkinderen te wachten staan als er geen corrigerende maatregelen worden genomen. Niet te vergeten was er ook voor de muzikale fijnproevers de anekdotische presentatie van Wynold Verweij over o.a. Leos Janacek, Erik Satie, Igor Stravinsky en Francis Poulenc en tenslotte een spontane “finnisage” met familieleden, vrienden en liefhebbers van de “inhuis” schilder Jacques Dujardin. Wat een variatie aan activiteiten!

  1. Voor het zomerreces van de maand augustus van start gaat, staat nog de traditionele gebeurtenis van de jaarlijkse barbecue van 28 juli te wachten. Barbecueën is een sociaal gebeuren. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat veel mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren. Bij wijze van uitzondering zal bij deze BBQ in tegenstelling tot de mededeling in het UdB van februari niet vooruit hoeven betaald te worden. Het bestuur hoopt op het goed ingewerkte BBQ-team van voorgaande jaren te kunnen rekenen: een hopelijk inmiddels geheel herstelde Ludwina samen met Kees Veerman.
  2. Kijken we vooruit naar september en verder dan komen er 2 kanjers van tentoonstellingen waarover het bestuur U al eerder heeft geschreven: Eerst het “Zomerpaleis Willem & Anna 200 jaar” (1sept-13 okt). De vernissage zal op woensdag 6 september bij het Happy Hour plaatsvinden. Een speciale lezing door Janny van Doorn zal op dinsdag 3 oktober worden gehouden.
  3. Vervolgens zal in het kader van het 75-jarig jubileum door de Vrienden van de school van Tervuren (VST) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging (NV) in het c.c. Warandepoort en de lokalen van de NV een tentoonstelling worden georganiseerd: CoBrA in Tervuren (20 oktober-19 november) . De hoofdtentoonstelling in het c.c. Warandepoort omvat een 50-tal museale werken. De complementaire tentoonstelling in de lokalen van de Nederlandse Vereniging maakt een verbinding tussen het visuele, het literaire en het muzikale op basis van de zgn.” CoBrA- taal met zijn experimentele waarden (Hugo Claus, Simon Vinkenoog, Remco Campert, Lucebert (…) met een 20-tal Cobra werken, documentatiemateriaal en de symbolische en fameuze “dichterskooi” uit 1949.De NV lezing met columnist en jazz kenner Coen de Jonge over de bijzondere verbinding CoBrA met muziek (jazz) zal op zondag 12 nov. worden georganiseerd. Coen de Jonge was persoonlijk bevriend met Simon Vinkenoog en Theo Wolvenkamp. De NV filmavond met de film ‘COBRA, de opstand tegen de orde’ van de Nederlander Jan Vrijman (1988) zal op 16 november om 19u30 worden getoond.
  4. Tenslotte van een geheel andere orde wil het bestuur U vragen wie geïnteresseerd is in het volgen van een EHBO-cursus. Graag opgeven via hannie.bosch@skynet.be

Namens het bestuur: Paul Brouwer (voorzitter): 23 juli 2023

 

 

0 Berichten

Er zijn nog berichten geplaatst

Laat een bericht achter