Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Uit de Bestuurskamer juli 2023

We gaan alweer de laatste maand in voor het zomerreces van augustus waarin de club gesloten zal zijn. Komkommertijd wordt het vaak genoemd.[1]

Het terras op de Nederlandse Vereniging was de laatste tijd bijna te warm. Gelukkig was er binnen voldoende afkoeling. Helaas heeft Ludwina voor een tweede keer pech gekregen met een gebroken (linker) bovenarm. Het herstel zal even duren. De tentoonstelling van de Tervuurse imker-kunstenaar Jacques Dujardin blijft nog te zien tot en met eind juli. Mevrouw Saracino (Annemarie) heeft aan de club een mooi schilderij van wijlen Herman de Lange geschonken. Dank daarvoor. Het bestuur is bezig om er een goede plaats/bestemming aan te geven.

  1. Zoals te doen gebruikelijk worden voor het zomerreces de haringavond (30 juni) en de BBQ (28 juli) georganiseerd. Op 5 juli zullen Mevrouw Flagiello (Lisette) en de Heer Smeijsters (Ser) als nieuwe leden tijdens de Happy Hour verwelkomd worden. Het bestuur hoopt op een warm onthaal door vele leden.
  2. De geplande tentoonstellingen “Zomerpaleis Willem & Anna 200 jaar” (1sept-13 okt) en “CoBrA in Tervuren” (20 okt-19nov) krijgen vastere vormen. Het overleg met de Heemkundige kring resp. met de Vrienden van School van Tervuren (VST) loopt voorspoedig.

Het Bestuur wenst tenslotte alle leden en lezers  een heerlijke vakantie toe.

Namens het bestuur:

Paul Brouwer (Voorzitter) 29 juni 2023

[1] In het Nederlandse taalgebied is komkommertijd voor het eerst opgetekend in 1787. Op 14 juli 1787 schrijft het Rotterdamse patriottenblad Het Saturdags Kroegpraatje, in een tweespraak tussen Piet en Kees: ,,Is er van de week ook wat nieuws van de groote Heeren uit den Haag?’’, vraagt Piet. ,,Neen’’, antwoordt Kees, ,,maar je mot denken, het is, regtevoort [momenteel], in de komkommertyd, en dan staat alles zoo wat stil.’’  In het West-Vlaams werd de komkommertijd ruim honderd jaar geleden ook wel plattebonentijd genoemd, maar dat woord is inmiddels in onbruik geraakt. (bron :Wikipedia)

 

0 Berichten

Er zijn nog berichten geplaatst

Laat een bericht achter