Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Uit de Bestuurskamer juni 2023

Het terras op de Nederlandse Vereniging is als zomer zonovergoten en wordt dus weer druk bezocht. De biertap brengt de dorstlesser voldoende afkoeling zodat zijn dorstige ziel niet oververhit raakt. Kortom het doet de “onderhoudende” gezelligheid goed met binnen tot en met juli nog de tentoonstelling van de Tervuurse imker-kunstenaar en plastisch artiest Jacques Dujardin. De aantrekkingskracht van deze tentoonstelling heeft er mede voor gezorgd dat de Opendeurdag een groot succes is geworden. Mede, omdat ook  alle vrijwilligers op zondag 21 mei hun beste beentje hebben voorgezet en de vele bezoekers hebben  ontvangen met poffertjes en een glas cava.

  1. Het bestuur is bijzonder verheugd dat op de laatste bestuursvergadering de belangrijke taak binnen de NV “Eigen beheer en exploitatie” vanaf donderdag 1 juni a.s. door een nieuw team zal worden opgenomen. Hanny Bosch zal deze taak als bestuursverantwoordelijke gaan vervullen, terwijl het directe management voor beheer en de organisatie van de vrijwilligers in vertrouwde handen is gelegd van Liliane van der Veen. Beiden zullen voor de planning van het eigen beheer t.o.v. de verschillende activiteiten (clubavond, filmavond, haringavond…etc) aanschuiven bij de programmacommissie en meebeslissen. Het ligt in de bedoeling dat Hanny Bosch op termijn deze directe beheerstaak van Liliane zal overnemen.  Het bestuur wil langs deze weg nogmaals erevoorzitter Ton Meijer bedanken voor zijn getoonde bereidwilligheid en inzet om deze bestuurstaak als een ad interim ruim een jaar te hebben vervuld. Voor het gebouw en de tuin blijft hij nog samen met Rob Hoebée de verantwoordelijke. De formalisering van dit bestuursbesluit zal conform de Statuten plaatsvinden op de Algemene Leden Vergadering in het najaar.
  2. Druk wordt er op het ogenblik overlegd en gecoördineerd met de Heemkundige kring en de Vrienden van School van Tervuren (VST) over  de tentoonstelling over kroonprins Willem en Anna Paulowna en de CoBrA tentoonstelling. De eerste tentoonstelling zal gehouden worden van 1 sept- 13 oktober. De CoBrA tentoonstelling zal plaatsvinden op vrijdag 20 oktober (de vernissage) t/m 19 november 2023 in het CC De Warandepoort en op de NV.
  3. Op 23 juni heeft de jaarlijkse nieuwe haringavond plaats. Deelnameregistratie is verplicht en gasten kunnen bij dit evenement worden meegenomen zolang er voldoende plaatsen zijn.

Paul Brouwer (voorzitter)

30 mei 2023

0 Berichten

Er zijn nog berichten geplaatst

Laat een bericht achter