Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Uit de Bestuurskamer mei 2023

De Nederlandse Vereniging omarmt het Latijnse motto “variatio delectat “, wat in het Nederlands “variatie bekoort ” betekent. Variatie in cultuur en activiteiten is een bron van schoonheid, rijkdom en vooruitgang, die navolging verdient en benut moet worden binnen de vereniging als ook daarbuiten. Zoals het dierenjazzorkest weer in alle richtingen water blaast, heeft de NV vele variaties op het thema “onderhoudende” gezelligheid. Haar tentoonstellingen variëren van een fotogalerij met impressionistische stadsgezichten tot plastische natuurkunstwerken of cultuurhistorische panelen over Kroonprins Willem en Anna Paulowna die 200 jaar geleden het zomerpaleis in Tervuren betrokken. Haar lezingen getuigen van Europese politieke actualiteit of historische beschouwingen. Haar filmavonden laten actie, ironie, passie, spanning of humor zien. Al deze variaties zijn vaak gelardeerd of vergezeld met een culinaire verscheidenheid bij het eten.

  1. Happy Hour: Op woensdag 3 mei is er een dubbele vreugde met de vernissage van de Tervuurse imker-kunstenaar en plastisch artiest Jacques Dujardin en de introductie van 4 nieuwe leden. De aanwezigheid van vele leden is bij deze gelukkige gelegenheid op zijn plaats!
  2. CoBrA 75 jaar: In 2023 is het 75 jaar COBRA jubileum. Om de stichters van de beweginguit Copenhagen (o.a. Jorn), Brussel (o.a. Dotremont, Alechinsky), Amsterdam (o.a. Appel, Corneille) de nodige aandacht te geven zullen De Vrienden van School van Tervuren (VST) met een nieuwe tentoonstelling komen. De VST heeft de NV uitgenodigd om deze tentoonstelling “in samenwerking met” te organiseren. De tentoonstelling zal plaatsvinden van 22 oktober t/m 19 november 2023 in het CC De Warandepoort en op de NV.
  3. Opendeurdag: Wellicht ten overvloede op zondag 21 mei houden we een “Opendeurdag”. Deze opendeurdag valt samen met de Artiestentoer (18 t/m 21 mei). Graag ziet het bestuur op die dag ook leden komen, maar dan wel met een gast d.w.z. potentieel lid!
  4. Financieel verslag 1ste kwartaal: Tijdens de bestuursvergadering van 28 april heeft de penningmeester de cijfers van het eerste kwartaal toegelicht. Door lagere lasten en een hogere omzet kon het eerste kwartaal i.p.v. een begroot verlies met winst afgesloten worden.
  5. Buddies: In de vorige UdB deed het bestuur een oproep aan degenen die (potentiële) nieuwe leden willen helpen bij hun integratie in het clubgebeuren. Tot op heden heeft het bestuur (helaas nog) geen reactie ontvangen.

Paul Brouwer (voorzitter)

30 april 2023

 

 

0 Berichten

Er zijn nog berichten geplaatst

Laat een bericht achter