Uit de Bestuurskamer januari 2024

1. Nieuwjaar 2024:

Het bestuur wenst U allen met familie en vrienden een mooi eindejaarsfeest toe uit of bij U thuis.  Geniet ervan. Maar vergeet niet onze alleenstaande leden als het even kan.

Laat 2024 een jaar wezen waarin de “onvergeeflijke waanzin” van oorlogsgeweld zal ophouden en denk aan de voornemens die de Nederlandse vereniging (NV) alleen met voldoende vrijwilligers en bestuursleden naar binnen en buiten toe kan waarmaken.

De club zal gesloten zijn tot vrijdag 5 januari.

Om het nieuwjaar feestelijk in te luiden bent U allemaal uitgenodigd om met het bestuur en een aantal genodigden op zaterdag 13 januari 17.00 uur een glaasje cava op het nieuwe jaar te drinken.

1. Kerstlunch:

Tijdens de drukbezochte en goed verzorgde Kerstlunch van 21 december sprak Ds. Judith van Voren de kerstboodschap. Naar aanleiding van het geboorteverhaal volgens het evangelie van Lucas benadrukte ze het contrast en de paradox tussen het begrip “utopia” en de voederbak (“the place not to be”) waarin Jezus als de “Redder” en als de “Heer” na de geboorte werd ingelegd. Hij, die voorbestemd was vrede op aarde te brengen.

De opbrengst van de collecte voor “Villa Fura”, het zorgproject voor jongeren met een beperking in Tervuren is € 470 geweest. Dank voor Uw gulle gaven.

1. Algemene Ledenvergadering (ALV) 231214:

Het bestuur was verheugd te zien hoeveel leden aanwezig waren op de ALV. Deze getoonde betrokkenheid geeft het bestuur een ruggensteuntje om de vele activiteiten in het maandelijks programma te kunnen uitvoeren.

Verschillende belangrijke beslissingen werden genomen waaronder de aanvaarding van de gewijzigde Statuten, de begroting 2024 en de benoeming van 2 nieuwe bestuursleden: Hanny Bosch (eigen beheer) en Petra ter Woort (ledenwerving) en de benoeming van een lid van de verificatiecommissie: Conrado Tromp.

1. (Nieuwe) activiteiten:

Het bestuur vraagt Uw aandacht voor een aantal (nieuwe) activiteiten met het doel om een goede mentale en fysieke balans na te streven:

• Het aanbod van een schilder klas voor het leren aquarelleren. Zie voor details verder in het e-blad.
  • De stoelyoga van Petra ter Woort die elke 14 dagen in het programma is gepland.
  • Maar ook de bestaande activiteit “schaken”. Om het schaken op de club als activiteit te blijven uitoefenen wordt naarstig naar nieuwe leden (“Morphy”club) gezocht. Wie geeft zich op bij het bestuur? Schaken is een vorm van hersengymnastiek die de hersenen fit houdt en mentale scherpte bevordert.

Namens het bestuur

Paul Brouwer (voorzitter)